نوروز امسال رو با یک تخفیف حسابی شروع کن + کد تخفیف 400 هزارتومانی اشتراک 1 ساله: N1403

لیست بخش ها
  1. جذابترین ها
  2. ویژه ها
  3. قالب های فارسی
  4. آموزش های جدید
  5. برنامه های سئو

همه چیز در مورد پی پال paypal و نحوه کار با آن در ایران

پلاگین پرداخت پی پال j2store

به زبان ساده و با چشم پوشی می توان گفت پی پال نقل و انتقال امن پول بوسیله ایمیل است. این جمله به همان اندازه که درست به نظر می رسد می تواند نادرست باشد اما تردیدی نیست که همین ایده ساده، پی پال را به یک قطب مالی نه تنها در اینترنت بلکه در جهان خارج تبدیل کرده است. شرکتی که با وجود رقبای بزرگ و قدرتمند، طی چند سال توانست به یکی از بزرگترین شرکت های بین‌المللی تبدیل شود.
به بیانی دقیق تر، پی پال یک سرویس پرداخت و انتقال پول آنلاین است که به کاربرانش امکان می‌دهد حساب‌های مجازی یا الکترونیکی ایجاد کنند و از طریق این حسابها در شبکه ای بسیار ایمن، سریع و با کاربری آسان، به نقل و انقال پول، خرید و فروش و تبدیل ارز از در شبکه اینترنت بپردازند.
امروزه از طریق پی پال حجم قابل توجهی از تراکنش های مالی کاربران در اینترنت انجام می شود. به عنوان مثال برای ارسال پول به فردی دیگر در آن سوی کره زمین، تنها کافی است آدرس ایمیلی که او با استفاده از آن یک اکانت پی پال (PayPal Account) ساخته است را داشته باشید. به همین شکل با یک ایمیل آدرس می توانید یک اکانت پی پال بسازید و با استفاده از آن، پول دریافت کنید. این در حالیست که ایجاد حساب کاربری در پی پال رایگان است و خدمات مالی آن نیز دارای کارمزدهایی منطقی و قابل قبول است. بدین ترتیب پی پال با سادگی و سرعت در ارائه خدمات توانسته است بازار خود را روز به روز گسترش دهد. بازاری که با وجود تحریم ایران، به داخل مرزهای کشور نیز کشیده شده است.

در ادامه این مقاله سعی شده است همه آنچه را که شما به عنوان یک کاربر ایرانی برای کارکردن با پی پال نیاز به دانستن آن‌ها دارید تشریح شود.

تاریخچه مختصر پی پال

پی پال در سال ۱۹۹۸ توسط پیتر تیل و مکس لوچین (Petel Theil & Max Levchin ) با نام اولیه Confinity و ایده ایجاد یک واحد پولی بین‌المللی خارج از کنترل دولت ایجاد شد. پی پال در ابتدا به علت جدید بودن و عدم آشنایی مردم با آن، مورد استفاده هکرها و مجرمان اقتصادی که نیاز به پولشویی داشتند قرار گرفت به طوری که در ماههای اولیه فعالیت در برخی از ایالت های آمریکا ممنوع شد.
علی رغم این مشکلات در مراحل اولیه، پی پال به تدریج مورد توجه خریداران و فروشندگان در جهت انجام تراکنش ها و معاملات روزانه قرار گرفت. خریداران به استفاده از آن علاقه داشتند چون ساده و امن بود و به مرور فروشندگان بیشتری از آن پشتیبانی می‌کردند زیرا دریافت درگاه آن آسان تر از درگاه ویزا کارت یا مستر کارت بود و همچنین مشتریان بیشتری به آن اقبال نشان می دادند.

در سال ۲۰۰۰ مسئولان eBay، بزرگترین سایت حراجی اینترنتی در دنیا، متوجه شدند که تعدادی زیادی از کاربران در صفحات حراجی خود، لوگوی پی پال را به عنوان روشی جهت دریافت پول قرار می‌دهند تا مشتریان خود را تشویق به استفاده از آن کنند. از این رو eBay نیز این سرویس را مورد توجه قرار داد و تسهیلاتی را برای استفاده از آن در وب سایت خود ایجاد نمود. این امر خود موجب افزایش سرعت همه گیر شدن پی پال شد به طوری که کاربران آن طی ۲ ماه از صد هزار نفر به یک میلیون نفر افزایش یافت.
در سال ۲۰۰۲ پی پال وارد بازار بورس شد و ارزش سهام آن در پایان اولین روز عرضه سهام از رقم اولیه ۱۵ دلار، به ۲۰ دلار رسید.
eBay در همان سال با خرید عمده سهام پی پال آن را به مالکیت خود درآورد و آن را با خدمات وب سایت خود تلفیق کرد و بدین ترتیب شرایطی را فراهم آورد تا کاربران این سایت بتواند با امنیت و سرعت بالا تراکنش های خود را زیر نظر این شرکت با قابلیت اطمینان بیشتری انجام دهند. بدین ترتیب شرکت eBay با در اختیار داشتن PayPal بر صفر تا صد فرآیند فروش کالاها در این سایت و دریافت پول آن نظارت پیدا کرد و در صورت عدم رضایت هر یک از طرفین به راحتی می توانست نسبت به بازگرداندن پول اقدام نماید. بدین ترتیب میزان محبوبیت و استفاده از پی پال به یکباره افزایش چشم گیری پیدا کرد و در همان سال این سرویس به یکی از بزرگترین سرویس خدمات پرداخت آنلاین در جهان تبدیل شد.

پی پل با گسترش خدمات خود توانست روز به روز بر محبوبیت خود بیافزاید و فاصله خودش با رقبا را بیش از پیش افزایش دهد به طوری که امروزه پی پال در بیش از ۱۰۰ کشوردنیا و به 26 واحد پولی ارائه خدمات می نماید و طبق اعلام خود شرکت، در حال حاضر دارای بیش از 165 میلیون کاربر فعال در جهان است.

پی پال چگونه کار می‌کند ؟

پی پال به کاربران خود اجازه می دهد در ابتدا به ساده ترین شکل ممکن و در زمانی کوتاه با اطلاعات شخصی (یا شرکتی) و با استفاده از تنها یک ایمیل آدرس، برای خود یک حساب کاربری در وب سایت PayPal.com ایجاد نمایند. در ابتدای کار پی پال از شما می خواهد تا با اطلاعات واقعی نسبت به ایجاد اکانت اقدام نمایید اما در این مرحله کنترل خاصی را برای راستی آزمایی این اطلاعات انجام نمی دهد.

در مرحله بعد پی پال برای فعال سازی امکانات اکانت پی پال، از شما می خواهد تا با اتصال آن به یک حساب بانکی یا کارت اعتباری یا نقدی (مثل ویزا کارت یا مستر کارت) نسبت به وریفای (Verify) کردن اکانت پی پال خود اقدام نمایید. پس از وریفای شدن اکانت پی پال، شما می توانید مبالغ ارزی موجود در حساب بانکی خود (طبعاً در یک کشور خارجی) یا موجودی ارزی کارت اعتباری یا نقدی خود را به پی پال انتقال دهید یا مستقیما از طریق اکانت پی پال موجودی حساب یا کارت را به یک اکانت پی پال دیگر منتقل کنید یا با آن خرید کنید.

بدین ترتیب پولی که تا پیش از این در قالب موجودی یک حساب بانکی یا کارت نقدی یا اعتباری بوده است، حالا در داخل شبکه ای از حسابهای کاربری پی پال قرار دارد. بدین ترتیب در داخل این شبکه می توان از طریق درگاه های پی پال خرید کرد، به سایر افرادی که در این سایت حساب کاربری دارند پول انتقال داد و به طور متقابل نیز از آن ها پول دریافت کرد. بدین ترتیب تمامی تراکنش ها نه در قالب حساب ها در بانک های مختلف یا در تعداد زیادی از کارت های اعتباری و نقدی، بلکه به طور یکپارچه در داخل شبکه ای به نام PayPal به انجام می رسند. در نتیجه شرکت پی پال این امکان را دارد تا به همه تراکنش ها نظارت کند و از صحت ارائه خدمات و رضایت پرداخت کنندگان و همچنین عدم سوء استفاده یا سرقت در داخل این شبکه حصول اطمینان کند.

بدیهی است که شرکت ها و کسب و کارها که همان ارائه کنندگان کالاها و خدمات هستند، حاضرند برای دریافت چنین خدمات امن، سریع، مطمئن و همه گیری با کمال میل کارمزد های 2 تا 4 درصدی را بپردازند. با این روش آن ها کمتر درگیر بروکراسی بانک ها می شوند و از طرف دیگر سریع تر و دقیق تر می توانند درآمدهای خود را مدیریت کرده و مورد استفاده قرار دهند.
اما پی پال از ایجاد چنین شبکه قدرتمندی چه سودی می برد؟ سهل است که با توجه به بیش از 12.5 میلیون تراکنش در روز و دریافت کارمزد در بیشتر این تراکنش ها، درآمد روزانه این شرکت فراتر از تصور است. اما این همه درآمد PayPal نیست بلکه پی پال همچنین از محل جمع کردن موجودی (Balance) حساب کاربری شما و سایر کاربران، همیشه به میزان قابل توجهی از سرمایه دسترسی دارد که آن را در بانک های مختلفی در جهان سپرده گذاری نموده است.
مطابق توافقنامه کاربری پی پال (PayPal User Agreement) که تک تک کاربران در هنگام ایجاد حساب کاربری در این سایت آن را می پذیرند، پی پال مالک هر گونه سودی است که از این محل به دست می آید و پی پال حق دارد آن را از شبکه پی پال خارج کند.
بدین ترتیب پی پال همواره سعی می کند تا با ارائه بهترین خدمات، تعدادی باز هم بیشتر از کاربران را به سمت ایجاد حساب کاربری در این سایت تشویق و جذب نماید.

ایجاد حساب کاربری در پی پال

هر قدر که ایجاد حساب کاربری در پی پال برای فردی خارج از مرزهای ایران (و همچنین خارج از مرزها دیگر کشورهای تحریم شده توسط پی پال) ساده و سریع است، ایجاد حساب کاربری در پی پال برای کاربران ایرانی نه تنها ساده نیست که مطابق تمهیدات این وب سایت قاعدتاً باید ناممکن باشد. مطابق تحریم پی پال، هر گونه استفاده کاربران ایرانی از پی پال ممنوع است و در نتیجه دسترسی به تمامی صفحات موجود در وب سایت PayPal.com با IP ایران مسدود است. همچنین بر طبق این تحریم، در صورتی که پی پال در مورد ایرانی بودن یک کاربر ظنین شود، حق دارد تا اکانت پی پال او را Block نماید و موجودی حساب کاربری مورد نظر را مسدود نماید. شما می توانید جهت مطالعه بیشتر در رابطه با خطرات کار با پی پال از داخل ایران مقاله "خطرات کار با پی پال و روش های بی اثر کردن آنها" را نیز مطالعه نمایید.

اگر فرض کنیم که شما در داخل ایران نیستید، (که با مطالعه مقاله ذکر شده و رعایت یک سری از نکات، عملاً همین حالت شبیه سازی خواهد شد.) شما می توانید برای ایجاد حساب کاربری در سایت پی پال با رعایت نکاتی مشابه با ایجاد حساب کاربری در هر سایت دیگری با وارد کردن نام و نام خانوادگی، ایمیل آدرس، آدرس محل زندگی یا شرکت، شماره تماس، کشور محل زندگی و غیره حساب کاربری خود را به سادگی ایجاد نمایید. پس از آن لازم است با استفاده از اطلاعات یک حساب بانکی خارجی یا یک کارت نقدی یا اعتباری بین المللی (مثل مستر کارت یا ویزا کارت) نسبت به وریفای کردن حساب کاربری خود اقدام نمایید.
پس از ایجاد حساب کاربری و تأیید ایمیل فعال سازی، حساب کاربری پی پال فعال می‌شود و شما می‌توانید با استفاده از شناسه و رمز عبور پی پال وارد حساب کاربری خود شوید و از امکانات آن استفاده کنید.

انواع حساب‌های کاربری پی پال

در زمان ایجاد اکانت پی پال باید نوع حساب نیز تعیین شود. حساب‌ کاربری پی پال می‌تواند یکی از انواع Premier، Personal و یا Business باشد. همچنین می توان در هر زمانی نوع یک حساب پی پال را از Personal به دیگر انواع یعنی Premier یا Business تغییر داد.
حساب های پی پال از نوع Premier و Business دارای امکانات بیشتر و محدودیت های کمتری نسبت به اکانت های Personal هستند و پس از ارائه مدارک لازم مطابق درخواست پی پال، می توانند برای پاسخگویی به مقاصد حرفه ای تر شامل تراکنش های دریافتی و پرداختی با مبالغ بزرگتر و یا تعداد بیشتر تراکنش ها در مقایسه با اکانت های Personal مورد استفاده قرار گیرند.

انواع تراکنش ها در پی پال

در پی پال می توان تراکنش هایی از انواع زیر را انجام داد:

  • خرید از طریق درگاه پی پال
  • ارسال پول (Send Money) به دیگر حساب های پی پال
  • دریافت پول از سایر اکانت های پی پال
  • پرداخت Invoice های صادر شده توسط سایر کاربران پی پا
  • انتقال پول از حساب بانکی به اکانت پی پال و بالعکس
  • انتقال پول از کارت نقدی یا اعتباری به اکانت پی پال و بالعکس
  • ریفاند بخشی یا کل مبلغ دریافت شده در یک تراکنش

در ادامه توضیح مختصری در مورد سه نوع تراکنش نخست داده می شود. اطلاعات بیشتر در "با پی پال چه کارهایی می توان انجام داد"

خرید از طریق درگاه پی پال

وقتی شما یک اکانت پی پال فعال دارای موجودی (Balance) یا متصل به یک حساب بانکی یا کارت نقدی یا اعتباری داشته باشید، می توانید با استفاده از آن در تمامی درگاه های پرداخت با پی پال در وب سایت های اینترنتی خرید کنید. بدین ترتیب که پس از اضافه کردن کالای مورد نظر به سبد خرید خود، با کلیک بر روی کلید Buy که به رنگ نارنجی است و لوگوی پی پال در آن قابل مشاهده است، به صفحه مشخصی در وب سایت PayPal هدایت می شوید. سپس پی پال این امکان را به شما می دهد تا وارد اکانت پی پال خود شوید و پس از تایید مبلغ و ورود داده های لازم، خرید را با استفاده از اکانت پی پال خود به انجام رسانید.
پس از انجام هر خرید در درگاه های پی پال، یک رسید به شما نمایش داده می شود که در داخل حساب کاربری پی پال شما نیز قابل مشاهده است. یک نسخه از این رسید نیز به ایمیل آدرس شما ارسال می شود.

ارسال پول (Send Payment/Send Money) به دیگر حساب های پی پال

شما از طریق پی پال می‌توانید به سایر حسابهای پی پال پول انتقال دهید و به عبارت دیگر برای آنها پول ارسال کنید. این کار مشابه با همان کاری است که شما در رابطه با حساب های بانکی خود در ایران تحت عنوان کارت به کارت، حواله بانکی ، پایا و ساتنا انجام می دهید.
برای ارسال پول یا (Send Money) در PayPal تنها چیزی که نیاز دارید، آدرس ایمیلی است که اکانت پی پال طرف مقابل با آن ساخته شده است که به آن PayPal Account یا PayPal ID گفته می شود.
حداکثر مبلغ یک تراکنش در پی پال می تواند 10,000 دلار آمریکا یا معادل تقریبی آن به سایر ارزها باشد. به عنوان مثال سقف یک تراکنش در پی پال 8,000 یورو یا 12,500 دلار کانادا است. همچنین برای انجام این کار پی پال کارمزد بین 2.5 تا 4 درصد را محاسبه می کند و از مبلغ انتقال داده شده کسر می کند.

استفاده از خدمات دریافت پول پی پال

پی پال نه تنها پرداخت را برای کاربران ساده کرده است، بلکه دریافت پول را نیز برای صاحبان کسب و کار و افرادی که کسب و کار خانگی (Home Business) دارند نیز ساده کرده است.

به طور مثال اگر شما خدماتی مثل برنامه نویسی، طراحی گرافیک، تهیه عکس و ترجمه را برای وب سایت‌های خارجی انجام می‌دهید، بسیاری از این وب سایت‌ها امکان پرداخت توسط پی پال را در روش‌های پرداخت پول به ارائه کنندگان خدمات در نظر گرفته اند.
روش دیگر برای دریافت پول از دیگران این است که آدرس اکانت پی پال خود را در اختیار آنها بگذارید تا پول را برای شما از روش Send Money ارسال کنند.
در صورتی که حساب کاربری شما امکانات لازم را داشته باشد، همچنین می توانید با صدور Invoiceی که از داخل اکانت پی پال خود به نام آنها تهیه کرده اید، و ارسال آن، امکان پرداخت پول را برای آن ها فراهم آورید.

نکته. در صورتی که شما در ایران زندگی می‌کنید و درآمد ارزی دارید و می خواهید آن را با پی پال نقد کنید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله "نقد کردن درآمد ارزی" مراجعه کنید.

محدودیت ها و موانع کار با پی پال

پی پال همانطور سادگی و سرعت در نقل و انتقال پول به صورت آنلاین را میسر نموده است، اما در عین حال با نظارت جدی که بر روی تراکنش ها اعمال نموده است. این امر برای افرادی که از دانش و اطلاعات لازم جهت کار با پی پال برخوردار نیستند، خطرات زیادی را به دنبال دارد. به عنوان مثال پی پال ایرانیان مقیم ایران را برای استفاده از خدمات خود تحریم نموده است. از این رو در صورت استفاده از سایت پی پال بدون در نظر گرفتن تمهیدات مناسب از داخل ایران، پی پال بلافاصله آن حساب کاربری را مسدود می کند و موجودی اکانت پی پال را نیز ضبط می کند.

اما از محدودیت های کار با پی پال از ایران که بگذریم، انتقادهایی نیز به پی پال وارد می‌شود. مثل این که این است که پی پال علی رغم این که مانند یک بانک ارائه خدمات می نماید، اما بسیاری از قوانین و مقررات مربوط به بانک ها در مورد آن صادق نیست. پی پال هیچ تعهدی برای پرداخت سود به موجودی حساب های افراد ندارد، هرگز به کسی وام نمی پردازد و برای انتقال موجودی حساب به دیگر افراد پس از دریافت حکم های قضایی ساز و کاری در آن دیده نشده است.
همچنین پی پال بدون آن که به هیچ نهادی مجبور به پاسخگویی باشد، در رابطه با اختلافات افراد داوری نموده و بر اساس نتیجه ای که به آن می رسد اقدام به بلاک نمودن یا لیمیت کردن اکانت های پی پال می نماید و یا موجودی آن ها را ضبط می کند. در این شرایط پی گیری کار روندی پر هزینه و سخت برای کاربران خواهد بود که توسط مردم بسیاری از کشورهای جهان به دلیل محدود بودن قوانین پی پال به قوانین کشور آمریکا، اساساً قابل پی گیری نیست.
این مشکلات به ویژه در شرایطی که بسیاری از کاربران اطلاع زیادی از شرایط و ضوابط پی پال ندارند و از سویی دیگر موافقتنامه موجود در وب سایت پی پال بسیار طولانی و پیچیده است، کاربران را با دردسرهای زیادی مواجه می کند.

در سالهای اخیر، برای PayPal رقبایی جدیدی مثل Skrill, Payza, WebMoney, MoneyBookers و صد البته Bitcoin پدید آمده است، اما پی پال به دلیل همه گیر بودن و اعتبار زیادی که دارد، همچنان با فاصله زیاد، رهبری بازار پرداخت های آنلاین را در دست دارد و همچون یک امپراطوری قدرتمند هر روز بیشتر از دیروز بر گستردگی فعالیت خود می افزاید.

 

آیا پی پال امن است ؟

پی پال یکی از روش های محبوب و پرکاربرد برای نقل و انتقال پول در فضای مجازی است به طوری که در سال ۲۰۱۴ میلادی به طور متوسط روزانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار میزان نقل و انتقال پول و گردش مالی در آن بوده است.
با توجه به گسترش روزافزون استفاده از پی پال، سوالهای زیادی از ما در مورد امن بودن پی پال پرسیده می شود که در این مقاله سعی شده است پاسخی جامع به این پرسش داده شود.
پاسخ کلی به این سوال که آیا "پی پال امن است؟" مثبت است اما با توجه به اینکه شما خریدار باشید یا فروشنده و یا در ایران زندگی می کنید یا خیر، ممکن است استفاده از پی پال برای شما با ریسک ها یا خطراتی همراه باشد. لذا پرسش آیا پی پال امن است را به چند سوال کوچکتر نقسیم می کنیم و امن بودن را از منظر نوع کاربرد بررسی می کنیم.
فراموش نکنید که اکانت پی پال نیز یک حساب کاربری است و مشابه با همه حسابهای کاربری یا بانکی لازم است اقدامات احتیاطی عمومی محافظت از آن انجام شود. به عنوان مثال باید از امن بودن محل نگهداری رمز عبور اکانت خود، اطمینان حاصل نمایید.

آیا وب سایت پی پال از لحاظ فنی به اندازه کافی امن است؟

سال 2014 سالی بود که در آن با خبرهای بدی در حوزه امنیت در اینترنت روبرو بودیم. خبرهایی مثل هک شدن حساب های ده ها میلیون کاربر شرکت ها و سازمان های بزرگی مثل سونی، اداره پست آمریکا (USPS)، بانک JPMorgan Chase، رستوران زنجیره ای Chick-fil-A که بودجه های میلیون دلاری به مقوله امنیت اختصاص می دهند و همیشه زبده ترین متخصصین امنیت را در اختیار دارند. این اخبار باعث جلب توجه بیشتر کاربران اینترنت، به مسئله امنیت در اینترنت شد.
این اخبار همچنین یادآور این جمله معروف در این زمینه است "که امنیت مقوله ای صددرصدی نیست" و امکان نفوذ و دزدیده شدن اطلاعات همیشه و برای هر فرد یا سازمانی وجود دارد. با وجود تمامی این نگرانی ها، شرکت های بزرگ همیشه حداکثر تمهیدات لازم را برای دور نگه داشتن مشتریان خود از این خطرات در نظر می گیرند که پی پال از این جهت یکی از بهترین هاست.

به طور مثال سایت پی پال به وسیله رمزگذاری اطلاعاتی که شما با این وب سایت رد و بدل می کنید شرایطی را فراهم می کند که هیچ عامل سومی نتواند در میانه راه به این اطلاعات دسترسی پیدا کند.
پی پال همچنین با صرف هزینه های هنگفت اقدام به راه اندازی سیستم های عظیم جلوگیری از نفوذ (IPS) و کشف نفوذ (IDS) و فایروال های سخت افزاری و نرم افزاری نموده است و بدین ترتیب کل ترافیک شبکه خود را به صورت لحظه به لحظه رصد می کند و زیر نظر دارد.
پی پل بر خلاف بسیاری از سازمان های بزرگ برنامه مدونی برای حمایت و پرداخت به هکر هایی دارد که بتوانند هر گونه آسیب پذیری در آن را کشف نمایند.
گزارش نشدن حتی یک مورد نفوذ به این وب سایت در طول ۱۷ سالی که از پیدایش آن می گذرد خود نیز گواهی بر میزان توجه به امنیت در این شرکت است. این درحالیست که این گونه اتفاقات برای وب سایت های بزرگتری چون یاهو و گوگل چندین بار در طول این سالها رخ داده است.

اما در نظر داشته باشید هر چقدر هم یک وب سایت امن باشد این تنها ۵۰ درصد از امنیت خواهد بود و رعایت امنیت توسط خود شما بسیار مهم است. به عنوان نمونه روزانه هزاران مورد کلاه برداری از طریق نفوذ به کامپیوتر های کاربران صورت می گیرد که ناشی از عدم توجه آن ها به نکات امنیتی و رعایت اصول محرمانگی اطلاعات شخصی و مالی این کاربران بوده است. "

آیا پی پال برای خریداران امن است ؟

خرید با استفاده از حسابهای پی پال کاملاً امن است زیرا در هنگام پرداخت، پرداخت کننده توسط درگاه امن پی پال عملاً به سایت PayPal هدایت می شود و تمامی فرآیند پرداخت در وب سایت پی پال انجام می شود.

پس از پرداخت PayPal یک رسید بسیار دقیق و شفاف به پرداخت کننده نمایش داده می شود که شامل یک Transaction ID با 17 کاراکتر تشکیل شده از ترکیبی از حرف و رقم است. این شماره کاملاً منحصر به فرد بوده و مختص تراکنش انجام شده می باشد و بدین ترتیب احتمال بروز اشکال یا اشتباه در پرداخت به صفر می رسد.

همچنین وقتی شما برای پرداخت از PayPal استفاده می کنید، عملاً پرداخت خود را زیر نظر مستقیم پی پال به انجام می رسانید. امری که تضمین کننده دقت و صحت پرداخت شماست. پس در صورت بروز هر گونه مشکلی می توانید به PayPal به عنوان مرجع نظارت کننده بر تراکنش انجام شده مراجعه کنید. بدین ترتیب تا زمانی که برای شما امکان تماس تلفنی و ارسال Email به شرکت پی پال وجود داشته باشد، جای هیچ نگرانی در هنگام پرداخت به این روش وجود ندارد.

در اینجا نکته مهم این است که هنگام پرداخت با پی پال به عنوان یک ایرانی لازم است مجموعه از ملاحظات را در نظر داشته باشید تا باعث بلاک شدن اکانت پی پال به دست خود نشوید.

آیا پی پال برای فروشندگان امن است ؟

بزرگترین ریسک موجود برای شما به عنوان فروشنده کالا و خدمات در زمانی که جهت دریافت پول از پی پال استفاده می کنید این است که خریداران پس از دریافت کالا یا سرویس به راحتی می توانند ادعا کنند که شما کار خود را به درستی انجام نداده اید. به عنوان مثال آن ها می توانند مدعی شوند که کالای اشتباهی برایشان ارسال شده است یا کالای دریافت شده دارای اشکال یا ایراد بوده است و یا حتی خریدار می تواند اعلام کند کالایی را دریافت نکرده است و در بدترین حالت یک خریدار می تواند ادعا کند که یک هکر کنترل اکانت او را در دست گرفته است و با استفاده از آن برای شما پول فرستاده است یا از درگاه شما خرید کرده است.

در نتیجه با توجه به محدودیت های شما به دلیل حضور در ایران، به طور کلی بهتر است تا جای ممکن هیچ مبلغی را از افرادی که آن ها را به خوبی نمی شناسید و به آن ها اعتماد کامل ندارید، نپذیرید. به عبارت دیگر شما نباید پولی را که به صورت Send Money و به طور مستقیم توسط یک فرد ناشناس و یا فردی که هنوز به او اعتماد کامل ندارید ارسال شده است را در اکانت خود بپذیرید. در مواردی از این دست باید بلافاصله مبلغ را Refund نمایید و بدین ترتیب هیچ تعهدی بر عهده شما نخواهد بود. اما در صورت Accept کردن مبلغ، فرد ارسال کننده می تواند به هر دلیلی با باز کردن یک Case منجر به Limit شدن اکانت پی پال شما شود. با لیمیت شدن یک حساب کاربری پی پل، تا زمانی که وضعیت پرونده یا Case مربوطه مشخص نشود، بسیاری از امکانات اکانت مربوطه محدود می شود و عملاً اکانت پی پال مورد نظر بلااستفاده خواهد بود. از آنجایی که بررسی یک پرونده (Case) می تواند تا 45 روز یا بیشتر به طول انجامد، محدود شدن حساب پی پال می تواند خسارت زیادی به شما و کسب و کارتان وارد کند.

در نتیجه شما به عنوان یک فروشنده در ایران یا باید با خریداران محدود و قابل اعتمادتان همکاری کنید، یا این که یک درگاه پی پل تهیه کنید و آن را روی وب سایت خود قرار دهید و یا این که همکاری خود را با خریداران به وب سایت های معتبری مثل Elance و Freelancer انتقال دهید تا مبالغ توسط آن ها از خریداران دریافت شود و توسط آنها به شما انتقال یابد. بدین ترتیب نگرانی از این بابت برای شما به عنوان فروشنده کالا و خدمات وجود نخواهد داشت. راه سوم این است که جهت دریافت مبالغ در جستجوی روش های دیگری باشید که ممکن است شرکت هایی مثل تهران پرداخت آن را به شما ارائه دهند. (اطلاعات بیشتر در مقاله "نقد کردن درآمد ارزی از طریق پی پال")

البته این نکته قابل ذکر است که برای فرد یا سازمانی که در خارج از ایران فعالیت می کند، چنین نگرانی هایی وجود ندارد زیرا بلافاصله پس از بروز این گونه مسائل، می تواند با ارائه مدارک لازم، بدون هیچ نگرانی از اتهام وارد شده به خود در برابر پی پال دفاع نماید. اما با توجه به حضور شما در ایران، این فرآیند می تواند به این سادگی قابل انجام نباشد.

آیا پی پال برای افراد ساکن ایران امن است ؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، وقتی شما در ایران (یا داخل مرزهای تحریم شده توسط پی پال) هستید، حتی اگر یک غیر ایرانی باشید، طبق قوانین پی پال اجازه استفاده از خدمات پی پل را ندارید و اگر این کار را با تغییر آی پی و روشهای مشابه انجام دهید، در صورت بروز هرگونه مشکل مانند عدم دریافت پول یا وجود اشکال در کالا و خدمات دریافت شده، امکان پی گیری مشکل پیش آمده را از داخل ایران به سادگی نخواهید داشت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید به سایر مقاله های سایت مراجعه فرمایید.
بنابراین اگر استفاده از پی پال برای شما یک موضوع شخصی و محدود است بهترین راه حل، استفاده از کمک افرادی است که در خارج از مرزهای تحریمی قراردارند. این امر می تواند به صورت دوستانه و یا دریافت خدمات حرفه ای از شرکت هایی مثل TehranPayment.com یا شرکت های مشابه باشد. در این شرایط لازم است مطمئن شوید که فرد یا شرکتی که این کار را به او می سپارید در این مورد از دانش و تجربه لازم و البته اعتماد شما برخوردار باشد تا این همکاری در نهایت باعث متضرر شدن شما نشود.

در پایان می توان نتیجه گرفت که پی پال ابزاری امن برای پرداخت در اینترنت است، اما استفاده از آن برای ما ایرانیان خالی از ریسک ها و خطرات بالقوه نیست. پس بهتر است پیش از هر اقدامی در این رابطه اطلاعات خود را افزایش دهیم و از مشاوره افرادی که در این زمینه مطلع هستند استفاده کنیم. در صورت استفاده مناسب، PayPal می تواند فرصت های زیادی را برای ما ایرانیان با وجود قرار داشتن در شرایط تحریم فراهم کند.

 

 

خطرات کار با پی پال در ایران و روش های بی اثر کردن آنها

بر اساس یکی از قدیمی ترین تحریم های آمریکا بر علیه کشورمان ایران، شرکت های پرداختی و مالی بین المللی نظیر پی پال، ویزا و مستر نیز اقدام به تحریم ارائه خدمات در داخل ایران نموده اند. این تحریم شامل هر گونه تراکنش مالی در داخل مرزهای کشور توسط ایرانیان و غیر ایرانیان می شود. بدین ترتیب حتی یک شهروند کشوری خارجی نمی تواند در داخل ایران از خدمات این شرکت ها استفاده نماید.
در این میان شرکت پی پال از این نظر یکی از سخت گیرترین ها محسوب می شود و بر روی هر تراکنشی که به هر نحوی به ایران مرتبط باشد، بسیار حساس است و در صورتی که پی پال متوجه ارتباط یک حساب کاربری یا یک تراکنش با ایران شود، بلافاصله نسبت به محدود کردن و توقف حساب کاربری و تراکنش مربوطه اقدام می نماید. در نتیجه این امر، در سال های اخیر بسیاری از حساب های کاربری ایرانیان و غیر ایرانیان محدود یا مسدود شده اند و موجودی این حسابها نیز توسط پی پال ضبط شده است.
با وجود این شرایط به عنوان یک ایرانی که در داخل کشور زندگی می کند، ایجاد اکانت پی پال (PayPal Account)، وریفای کردن آن (PayPal Account Verification)، پرداخت پول و همچنین دریافت پول با استفاده از اکانت پی پال با خطرات و دردسر های زیادی همراه است و بسیاری از کسانی که تلاش کرده اند از داخل ایران با اکانت پی پال خود کار کنند، شاهد لیمیت شدن، یا بلاک شدن اکانت خود بوده اند که هر یک موجب وارد آمدن ضرر و زیان و پیامدهای منفی زیادی برای این افراد شده است.
دلیل اصلی بروز تمامی این موارد، عدم تسلط و آشنایی افرادی است که می خواهند از داخل کشور از خدمات شرکت پی پال استفاده نمایند. دلیل دیگر بروز اینگونه مشکلات، ناآگاهی افراد از کنترل ها و محدودیت هایی است که پی پال برای کار با اکانت های پی پال تعیین نموده است.
در ادامه این مقاله مهم ترین خطراتی که در هنگام استفاده از پی پال لازم است به آن ها به دقت توجه کنید و پیامدها، روش های پیش گیری و راه رفع این پیامد ها را مرور می کنیم:

۱-ورود یا قرار داشتن در سایت PayPal با IP کشور ایران

  • در چه زمانی اتفاق می افتد؟

    این مشکل وقتی رخ می دهد که در زمان ورود و قرار داشتن (Log In شدن یا Log In بودن) در اکانت PayPal، با IP ایران باشید. گاهی این مشکل به دلیل قطع شدن لحظه ای سرور رخ می دهد یا وقتی شهروند یا مقیم یک کشور خارجی از روی بی اطلاعی برای اولین بار با آی پی ایران به اکانت پی پال خود وصل می شود.

  • پیامد آن

    در صورت بروز این اشتباه، اکانت پی پال در وضعیت Limited (لیمیت) قرار می گیرد و تقریباً تمامی قابلیت های اکانت پی پال سلب می شود. در این وضعیت امکان ارسال پول، خرید از درگاه و انتقال پول از اکانت پی پال به حساب بانکی متصل به آن جهت برداشت پول وجود ندارد و تنها امکان موجود، دریافت پول است. قابلیتی که در صورت عدم امکان خارج کردن اکانت از این وضعیت، مثل از دست دادن مبلغ دریافت شده می باشد چون هیچ راهی برای استفاده از موجودی اکانت پی پال در این وضعیت وجود ندارد.

  • چگونگی پیش گیری

    عدم ورود به اکانت پی پال با IP کشور ایران و حصول اطمینان از عدم تغییر IP در هنگاه کار با پی پال و Log In بودن در اکانت پی پل.

  • راه حل

    ارائه مستنداتی مثل قبض برق یا تلفن و مدارک رسمی شخص یا شرکت که ثابت کند، شما به عنوان صاحب حساب پی پال در ایران حضور ندارید و در کشور دیگری فعالیت می کنید. از آنجا که معمولاً ایرانی ها با اطلاعات غیر واقعی اقدام به ایجاد اکانت پی پال می نمایند، معمولاً در این مرحله دچار مشکل می شوند.

۲- دریافت مبلغ از منبعی ناشناس یا نامطمئن

  • در چه زمانی اتفاق می افتد؟

    زمانی که شما پولی را از منبعی نامعتبر دریافت کنید، ممکن است با پیامدهایی روبرو شوید. اعتبار برای یک منبع دریافت پول به این معناست که آن پول از چه طریقی به دست آمده است و بابت ارائه چه کالا یا خدماتی دریافت شده است. این که کل این فرآیند خرید و فروش (تراکنش مالی) کاملاً مطابق قوانین بین المللی باشد و ناقض تحریم ها نباشد اصلی مهم برای پی پال محسوب می شود و در این راستا پی پال به صورت دوره ای و به صورت تصادفی از کل تراکنش های انجام شده در دنیا، نمونه هایی را انتخاب می کند و از دو طرف تراکنش مالی می خواهد تا جهت اثبات قانونی بودن و ناقض تحریم نبودن آن تراکنش مدارک لازم را ارائه نمایند. همین کنترل های دوره ای و تصادفی باعث می شود که دریافت پول از منابع نامشخص یا نامعتبر در پی پال دارای ریسک بسیار بالایی باشد.

  • پیامد آن

    پی پال ممکن است در صورت بروز این مساله، آن تراکنش خاص را در وضعیت Pending Verification یا On Hold قرار دهد و پس از انجام مجموعه بررسی هایی، آن تراکنش را Completed نماید.
    همچنین ممکن است پس از بررسی تراکنش، اکانت در وضعیت Limited قرار گیرد.

  • چگونگی پیش گیری

    هرگز از اکانت های ناشناسی که نمی دانید درآمد خود را از چه طریقی به دست آورده اند و یا به آن ها اطمینان کامل ندارید، مبلغی را دریافت نکنید.
    در صورت دریافت مبلغی از فردی که او را نمی شناسید، بلافاصله آن مبلغ را ریفاند کنید. در واقع شما مسئول دریافت مبالغ در پی پال هستید و لازم است برای دریافت هر مبلغی دلیل آن برای پی پال قابل نشان دادن و اثبات باشد.

  • راه حل

    در صورت بروز این مشکل لازم است مستنداتی ارائه نمایید که نشان دهنده ارائه کالا یا خدمات قانونی در مقابل دریافت پول از طرف مقابل باشد. به عنوان مثال ارائه یک Invoice که بر اساس آن شما 10 مورد لایسنس نرم افزاری به طرف مقابل با نام یک شرکت ثبت شده پرداخت کرده اید، پی پال را از اعتبار مبلغ دریافت شده مطمئن می نماید و در بدترین شرایط مبلغ ریفاند می شود و برای اکانت پی پال مشکلی پیش نمی آید.

۳- پرداخت مبالغ بزرگتر از حد و حدود اکانت پی پال

  • در چه زمانی اتفاق می افتد؟

    زمانی که شما مبلغی را دریافت یا پرداخت کنید که از آستانه تعریف شده توسط پی پال برای اکانت شما بیشتر باشد. این آستانه تعریف شده توسط پی پال با توجه به نوع اکانت (Personal ،Premier یا Business)، مدت زمان ایجاد اکانت پی پال و میزان مبالغ دریافت شده و پرداخت شده تاکنون و دیگر مولفه ها که بر روی آن ها اتفاق نظر وجود ندارد، تعیین می شود و بر شما به عنوان کاربر پوشیده و نامشخص است. مثلاً یک اکانت از نوع Personal را در نظر بگیرید که در اولین روز ایجاد و Verify شدن آن، یک مبلغ 1,000 دلاری به آن ارسال شود. این تراکنش از نظر پی پال مشکوک و نیازمند به بررسی محسوب می شود.

  • پیامد آن

    تراکنش انجام شده توسط پی پال حداقل به مدت 24 ساعت در وضعیت On Hold قرار می گیرد و پی پال از شما به عنوان صاحب اکانت درخواست ارائه مدارک مرتبط با تراکنش مربوطه را می نماید. در صورت رفع نشدن مشکل پیش آمده، ممکن است اکانت پی پال لیمیت شود.

  • چگونگی پیش گیری

    در ابتدای ایجاد اکانت پی پال با توجه به شرایط و ویژگی های آن، با احتیاط و مبالغ کمتر را دریافت و پرداخت نمایید تا به مرور زمان اعتبار اکانت پی پال شما افزایش یابد و با به دست آوردن اعتبار بیشتر، برای دریافت و پرداخت مبالغ بزرگتر آماده شود.

  • راه حل

    ارائه اطلاعات و مدارک مربوط به تراکنش انجام شده مثل این که این مبلغ برای دریافت چه کالا یا خدماتی پرداخت یا دریافت شده است و همچنین Invoice مرتبط با کالا یا خدمات ارائه شده.

۴-وجود هر گونه اطلاعات مرتبط با کشور ایران در فرآیند پرداخت

  • در چه زمانی اتفاق می افتد؟

    وقتی که یک پرداخت به هر نوعی به ایران مرتبط شود. به عنوان مثال Shipping Address (آدرس تحویل کالا) مربوط به کشور ایران باشد یا نام یک دانشگاه ایرانی مشهور (مثلا دانشگاه تهران) در اینویس آمده باشد، پرداخت به ایران مرتبط می شود و برای اکانت پیامدهای منفی را ایجاد می کند.

  • پیامد آن

    پیامدهای چنین مساله ای می تواند از On Hold شدن اکانت توسط پی پال و درخواست مدارک تا Limited شدن PayPal Account متفاوت باشد. در واقع در صورت اثبات برای پی پال که این اکانت به کشور ایران ارتباط دارد، این یکی از بدترین و پر هزینه ترین اتفاقاتی است که می تواند برای یک اکانت پی پال رخ دهد و پیامد نهایی آن می تواند از دست رفتن اکانت پی پال و بالانس موجود در آن باشد.

  • چگونگی پیش گیری

    پیش از انجام هر پرداخت هر گونه ردی که آن پرداخت را به نوعی به ایران مرتبط می کند از بین ببرید. با توجه به اهمیت این موضوع، لازم است تا حد امکان در این مورد محتاط و محافظه کار باشید و هرگز ریسک نکنید.

  • راه حل

    ممکن است بتوان با ارائه مدارک محکم، عدم ارتباط اکانت پی پال به ایران را با تماس مکرر با پی پال ثابت نمود و بدین ترتیب مشکل پیش آمده را رفع نمود. اما معمولاً مشاهده شده است که در صورت بروز این موضوع، احتمال بازگشت اکانت به حالت قبلی و حل کامل مساله بسیار پایین است. این امر خود موید اهمیت پیش گیری از بروز این مساله است.

نظرات (0)

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان. ثبت نام یا ورود به ناحیه کاربری.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

نمادهای اعتماد

logo-samandehi

هرگونه کپی برداری از محصولات و مطالب سایت شامل پیگرد قانونی و شخصی خواهد بود. © 2013-2024 Golchinonline All Rights Reserved. Designed By Golchinonline.ir

Download Joomla extensions and Template